Symposium Luchtkwaliteit en Longziekten op 1 oktober 2014

Exif JPEG

Luchtvervuiling kan chronische en ernstige longaandoeningen veroorzaken. Sterker nog: luchtvervuiling zorgt jaarlijks voor 1 op de 8 doden wereldwijd! Nederland is een van de gebieden in Europa waar de luchtkwaliteit slecht is.

Stichting Schone Lucht voor Iedereen organiseert op 1 oktober 2014 in samenwerking met Chiesi, het AMC en Lung Amsterdam een symposium over de relatie tussen luchtkwaliteit en gezondheid.

Wetenschappers delen de laatste inzichten op het gebied van de relatie tussen gezondheid en luchtkwaliteit. Daarnaast gaan artsen, beleidsmakers, wetenschappers, politici en NGOs met elkaar in debat over welke acties ondernomen moeten worden om het probleem effectief aan te pakken. Daarbij staat gezondheid centraal: welke oplossingen zijn noodzakelijk om nieuwe patienten te voorkomen en bestaande patienten een betere kwaliteit van leven te geven?

Deelname aan het symposium is gratis. Meld u hier aan.

Programma

13.30 uur Ontvangst en registratie
14.00 uur Opening door Prof. dr. Elisabeth Bel (hoogleraar longziekten AMC Amsterdam)
14.05 uur Introductie door dagvoorzitter Tom van ‘t Hek
14.15 uur Luchtkwaliteit en Gezondheid: De epidemiologische inzichten door Prof. dr. Bert Brunekreef (Hoogleraar Milieu-epidemiologie en directeur van het Institute for Risk Assessment Sciences, Universiteit Utrecht)
15.00 uur Luchtvervuiling en gezondheidsrisico’s: De klinische inzichten door dr. Renée van Snippenburg (longarts Diakonessenhuis Utrecht)
15.30 uur Koffie- en theepauze
16.00 uur Luchtvervuiling en gezondheid: De mechanistische inzichten door dr.ir. Frans de Jongh (Longfysioloog verbonden aan het AMC)
16.30 uur Paneldiscussie met politici, beleidsmakers en wetenschappers
17.00 uur Afsluiting door Prof. dr. Elisabeth Bel (hoogleraar longziekten AMC Amsterdam)
17.15 uur Borrel