16 juni 2014: Symposium Luchtvervuiling en Intensieve Veehouderij

veehouderij-tempx

Op maandag 16 juni organiseert Schone Lucht voor Iedereen het symposium Luchtvervuiling en Intensieve Veehouderij. Tijdens het symposium zullen de gevolgen voor de gezondheid centraal staan, maar ook vragen als: ‘wat weet de wetenschap nu eigenlijk zeker op dit moment’ en ‘op welke manier kan innovatie bijdragen aan het verminderen of voorkomen van het probleem’? Daarnaast zullen lokale bestuurders hun “best practices” delen: hoe kunt u op lokaal niveau goed omgaan met alle belangen?

Experts, onderzoekers en wetenschappers zullen u deze dag alles vertellen over de Intensieve Veehouderij en Luchtkwaliteit en er is volop ruimte voor vragen en debat. Het symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp of er professioneel mee te maken heeft, zoals politici, beleidsmedewerkers, veehouders en bewoners van gebieden met veel intensieve veehouderij.

Momenteel leggen wij de laatste hand aan het programma, maar in ieder geval zullen Yves de Boer (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant) en Mariet Paes (Provinciale Raad Gezondheid en in januari 2014 verkozen tot ‘Nederlands meest invloedrijke persoon in de  publieke gezondheid’) spreken.

Symposium Luchtvervuiling en Intensieve Veehouderij

Maandag 16 juni 2014
13.00 – 17.30 uur

Statenzaal, Provinciehuis Noord-Brabant
Brabantlaan 1, 5216 TV ‘s-Hertogenbosch

Aanmelden?

Meld u u aan. U kunt dat hier doen. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar info@schoneluchtvooriedereen.nl.

Dit symposium behoort tot de reeks bijeenkomsten over de belangrijkste bronnen van luchtvervuiling. Eerder vond daarom in december 2013 het symposium over Luchtvervuiling en Mobiliteit plaats.